Covergirl = Max Factor? Didysis nusivylimas : Covergirl Vitalist Healthy Elixir skysta pudra

by - 13:55


Ne taip senai išleista Covergirl Vitalist Healthy Elixir pudra mane traukte traukė nuo pat jos atsiradimo. Turbūt didžiausią įtaką padarė žodžiai Healthy Elixir ir tai, kad aprašyme įtraukta, jog jos formulė su vitaminais ir antioksidantais. Bourjois Healthy Mix ir Healthy Mix Serum (kurios taip pat su vitaminų kompleksais) yra visų laikų mano mėgstamiausios ir mano odą atgaivinančios pudros, o Covergirl pudros variantas atrodė labai analogiškas, tad po kelių mėnesių svarstymo pagaliau ją parsisiunčiau. Tiesa, šią pudrą jau galima įsigyti ir Lietuvoje, tik kitu pavadinimu :) Tai Max Factor Healthy Skin Harmony - ingredientai tie patys, pakuotė beveik tokia pat, nes jei nežinojot Covergirl ir Max Factor yra seserinės įmonės ir tai tikrai ne pirmas toks jų vienodas produktas kitoje pakuotėje.


Nors Covergirl vienas iš pigesnių prekinių ženklų, tačiau pudra sunkiame stikliniame buteliuke ir turi aukso spalva puoštą dozatorių, kurio gamintojai nusprendė nepaslėpti uždėdami pigų plastikinį permatomą uždengtuką. Pudros aprašyme teigiama, kad jos formulė su vitaminais, specialiu antioksidantu bei SPF20, pudra turi drėkinti, suteikti švytėjimo, tačiau yra be aliejų, mažina blizgesį ir yra lengvos formulės, tačiau pilnai maskuoja. Aprašymas iš ties kiek dviprasmiškas, lyg vienos savybės kiek prieštarauja kitoms, bet šiaip ar taip galiu pasakyti, kad nemažai aprašyme primeluota.

Apie įspūdžius pradėsiu nuo to, kad žiauriai prašoviau su spalva. Pirkau trečią spalva pagal šviesumą, 725 Buff Beige. Nors nuotraukose ji atrodo ir šviesi, tačiau realybėje ji tikrai tamsi ir į oranžiškumą, man tiktų geriausiu atveju tik vasarai, nes dar ir labai smarkiai oksiduojasi. Su labai šviesiu maskuokliu ir sausa pudra situacija pasitaiso, bet ne ant tiek, kad rodytis viešai. Pačios pudros konsistencija tiršta, primena gelinę konsistenciją. Turi gana stiprų kvapą, jis gaivus, citrusinis, bet užtepus pudrą ant veido gana greitai išgaruoja.


Naudojant pirmus kartus dengiant kempinėle tikrai turėjau problemų. Esu įpratusi pudros išspausti arba tiesiai ant kempinėlės arba ant rankos ir nuo jos imant su kempinėle tapšnoti ant veido, bet su šia pudra metodas man nepasiteisino. Pudra dengėsi nelygiu sluoksniu, sunkiai sklaidėsi, atrodė cakey ir sunkiai. Tada pradėjau daryti kitaip - su pirštu po truputį pudros taškuoti tiesiai ant veido ir tada sklaidyti su kempinėle, tuomet visas vargas dėl prasto pasidengimo baigėsi.

Gaila, bet vistiek likau nepatenkinta. Pudra ant manęs matinė (nors aprašymas žada švytėjimą) ir ji jaučiasi sunkiai ant veido, jaučiuosi kaip per daug prisidažiusi, galbūt sunku ją vertinti ir dėl spalvos neatitikimo, nes automatiškai jaučiuosi kaip ne savo rogėse. Maskavimas žadamas pilnas ir kaip tik šiuo metu mano oda labai suprastėjusi ir paberta, tačiau čia lydi dar vienas nusivylimas - spuogelių nė pro kur nepaslėpė, tai kur čia tas pilnas maskavimas? Manyčiau, kad maskavimas tikrai labiau lengvas-vidutinis, nei, kad pilnas. Pliusas tik tas, kad nesubėgo į jokias raukšleles ir neišryškino sausesnių vietų, bet jaučiu dienos eigoje, kad ji man sausina odą, šiek tiek traukia ir net sakyčiau truputį erzina, retkarčiais prasidėdavo niežėjimas. Gal su riebia ar mišria oda būtų kitaip, tačiau su mano sausa man ji nelabai tinka.


Taip norėjau šios pudros, tad prisipažinsiu, kad į sudėtį nepažvelgiau nei akies krašteliu.. Dabar išnagrinėjusi drįsčiau teigti, kad sudėtis pobaisė. Iš jos matosi, kad pudra gali sausinti odą ir galimai kimšti poras, yra gan daug vidutinio saugumo ingredientų. Labai aukštai sudėtyje raudonas konservantas fenoksietanolis, o jų žadamas vitaminų kompleksas ir antioksidantas tik trys vitaminai, nugrūsti į sudėties galą. 

Vanduo, silikonas, riebusis alkoholis (iš naftos), bet jis nesausinantis, glicerinas, UV absorbentas, už jo dar vienas silikonas ir talkas, tirštiklis, vidutinio saugumo silikonas tirštiklis ir druska (druska turėtų sausinti), labai aukštai sudėtyje raudonas konservantas fenoksietanolis, už jo vid.saugumo pH reguliuojanti medžiaga, toliau plėveles sudarančios medžiagos, drėkikliai, tirpikliai, kvepalai, sintetinis vaškas, į pabaigą seka E vitaminas, provitaminas B5, Niacinamidas (vitaminas B3), už jų kvapiklis, emulsikliai, polietilenas ir dažiklis.

Water, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol, Glycerin, Titanium DioxideDimethiconeTalcAluminum Starch OctenylsuccinatePEG / PPG-18 / 18 Dimethicone, PVPSodium ChloridePhenoxyethanol, Sodium HydroxideTrihydroxystearinArachidyl Behenate, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Methicone, FragranceSodium Benzoate,SilicaAcrylonitrile/Methyl Methacrylate/Vinylidene Chloride CopolymerSynthetic WaxPolyglyceryl-4 IsostearateCetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Niacinamide,  Ethylene BrassylateBehenic AcidPolyethylene, Isopropyl Titanium TriisostearateIron Oxides.


Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

Covergirl yra pirkti tik Amerikoje, laisvai galima parsiųsti iš ebay arba siųstis per tarpininkus. Kadangi tai tas pats, kas Max Factor pudra, ją galite rasti beveik visose kosmetikos parduotuvėse, Droguose, Douglas.lt, didesnėse Maximose ir t.t. Pudrų yra 30ml, Covergirl standartinė kaina - 11.99$, pas mus, kaip visada viskas brangiau ir Max Factor pudra kainuoja 17.99€.


Nemalonu rašyti neigiamas apžvalgas, nes nusivylimas ir kitos emocijos šiek tiek persiduoda. Bet tokios jau tos apžvalgos, ne visada viskas gali tikti puikiai :) Covergirl pudra man tikrai nepatiko ir jai toli gražu iki Bourjois Healthy Mix įprastos ar Serum versijos, tikrai nieko panašaus. Galbūt kas nors jau bandėte ją ar Max Factor Healthy Skin Harmony? Kitų įspūdžiai būtų labai įdomu :)

Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)