MAC Paints prieš Paint Pot / Koks skirtumas?

by - 10:00


MAC Paint Pot yra vienas iš žymesnių akių šešėlių pagrindų, nors tai techniškai šešėlis, bet greičiausiai dėka youtube išpopuliarėjo kita paskirtimi. Jį turiu jau gal antrus metus ir visą šį laiką tai buvo vienintelė mano naudojama šešėlių bazė. Jai einant į pabaigą (nuotraukos darytos anksčiau) nusprendžiau įsigyti kitą labai panašų produktą iš MAC ir juos abu palyginti. Tai MAC Paints - šešėliai tubelėje, taip pat naudojami kaip šešėlių pagrindas. Jie buvo pirminė versija, t.y išleisti dar anksčiau nei Paint Pot'ai ir jų gaminimas jau yra nutrauktas.


Apie MAC Paint Pot savo bloge esu rašiusi jau kelis kartus ir iš to, kad tai vienintelė naudojama mano šešėlių bazė per pastaruosius metus galima suprasti, kad jis man patinka. Man su juo šešėliai nesubėga, išsilaiko puikiai, bet verta paminėti, kad mano oda sausa, neturiu riebių vokų. Dar vienas jo pliusas yra tas, kad jis su spalva, kuri smarkiai pigmentuota, dėl to paslepia kapiliarus, matomus pro ploną akių vokų odą. Nors šis produktas kreminis, tačiau išdžiūna ant vokų pakankamai greitai ir nesijudina, yra pilnai matinis, galima jo niekuo nefiksuoti. 

Mano turima spalva Painterly - tai nude spalva, su šiek tiek rausvo atspalvio. Indelis ir patogus ir ne - produktui įpusėjus vis sunkiau jį paimti pirštu, tad vėliau tinkamiausia paėmimui naudoti tiesiog šepetėlį, nors įpratus tepti pirštu tas pokytis erzina, tad galima jį persikelti į ne tokį gilų indelį, taip patogiau paimti, bet visgi indas nehigieniškas. Šį Paint Pot turiu ilgai, tačiau jis visai nepakitęs savo konsistencijos nuo pat nusipirkimo, toks pat švelnus, kreminis, nei kiek nepadžiūvęs, kas yra labai nuostabu, nes kreminiai produktai dažniausiai uždžiūna. 



MAC Paints yra visiškai priešingoje pakuotėje, tai išspaudžiama tubelė. Nors ilgainiui Paint Pot indelyje darosi nepatogu naudoti, bet čia ne ką geriau. Kiekvieną kartą reikia išspaudinėti, kartais pasiseka išspausti reikiamą kiekį, o kartais tubelė iššauna kiek per daug, o į tutelę to pertekliaus atgal nesudėsi. Konsistencija beveik tokia pati kaip ir Paint Pot indelyje, labai minkšta, švelni, kreminė, kaip sviestas, tik truputį lengvesnė. Aš turiu spalvą Untitled - tai taip pat neutrali spalva, šiek tiek šviesesnė nei Painterly Paint Pot. Nežinau ar visi Paints tokie ar tik maniškis, bet ši spalva nėra pilnai matinė, ji labiau satininė, prie dirbtinės šviesos matosi ir lengvas žėrėjimas. Tačiau visa tai pradingsta dažantis šešėliais, naudojant matines spalvas tas lengvas žerėjimas neprasimuša. Ši priemonė taip pat greitai nudžiūna ir nesijudina.






Ant odos vienas prieš kitą jie atrodo taip. Kaip minėjau Untitled Paints lengvas žerėjimas dienos šviesoje nė nesimato. Iš ties bent pora savaičių lyginau ir išbandinėjau juos abu, vieną ant vienos akies, kitą ant kitos ir per visą dieną būnant su akių šešėliais tikrai nepastebėjau absolučiai jokių skirtumų. Abu kaip šešėlių pagrindai atliko puikų darbą ir šešėliai ant abiejų vokų visą laiką atrodė vienodai.  

Tiesa, jų sudėtys nėra identiškos, net daugiau skirtingos nei panašios. Paints sudėtis trumpesnė, bet sakyčiau, kad ir prastesnė, daugiau vidutinio saugumo ir yra nesaugių ingredientų, kaip alkoholis ir konservantas fenoksietanolis, kai Paint Pot sudėtyje jų nėra, galimai ten tik viena pavojinga medžiaga, dažiklis.

Paint Pot :
Isododecane, Calcium Sodium Borosilicate, Dimethicone, Polyethylene, Hydrogenated Polyisobutene, Quaternium-90 Bentonite, Dimethicone Silylate, Silica, Octyldodecanol, Tocopheryl Acetate, Lecithin, Trihydroxystearin, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba / Cire De Carnauba, Propylene Carbonate, Triethoxycaprylylsilane, Tin Oxide, Calcium Aluminum Borosilicate, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate. Dažikliai (galimai esantys sudėtyje) : Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Aluminum Powder (CI 77000), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Blue 1 Lake (CI 42090), Bronze Powder (CI 77400), Carmine (CI 75470), Chromium Hydroxide Green (CI 77289), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Ferric Ammonium Ferrocyanide (CI 77510), Ferric Ferrocyanide (CI 77510), Manganese Violet (CI 77742), Ultramarines (CI 77007), Yellow 5 Lake (CI 19140).

Minkštikliai, yra silikonų, polietilenas, plevelę sudarančios ir klampumą reguliuojančios medžiagos, E vitaminas, lecitinas - odai identiškas ingredientas, drėkiklis, karnaubo vaškas, tirpikliai, rišikliai, tūrį didinančios medžiagos, antioksidantas ir galimai sudėtyje esantys dažikliai.

Paints :

Isododecane, Cyclopentasiloxane, Isohexadecane, Disteardimonium Hectorite, Alcohol, Hydrogenated Vegetable Oil, Beeswax, Steareth-2, Silica, PEG-8 Distearate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Propylene Carbonate, Acrylates Copolymer, Phenoxyethanol. Dažikliai (galimai esantys sudėtyje) : Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)Bismuth Oxychloride (CI 77163), Blue 1 Lake (CI 42090), Carmine (CI 75470), Chromium Hydroxide Green (CI 77289), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Ferric Ferrocyanide (CI 77510), Manganese Violet (CI 77742), Ultramarines (CI 77007), Yellow 5 Lake (CI 19140).

Minkštiklis, silikonai, tirštikliai, alkoholis, minkštiklis, bičių vaškas, emulsiklis, E vitaminas, C vitaminas, plėvelių sudarytojai, konservantas fenoksietanolis.


Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

Šių produktų kiekis ir kainos skiriasi taip pat. Mac Paint Pot - 5g, Paints - 6.5g. Nors Paint Pot ir mažiau, bet iš atviro indelio galima iškrapštyti viską, kai Paints visko iki galo išspausti neišeis, nebent karpyti pakuotę. Nežymus kainų skirtumas taip pat yra, Douglas.lt Paint Pot kaina 22.95€, Paints truputį pigiau - 20.95€, kol sugalvojau paskelbti įrašą jiems padarė nuolaidą ir išpirko :( Nežinau ar grįš į pardavimą, nes jų leidyba nutraukta, Lietuvos Douglas dabar turi tik limituoto leidimo kolekcijų Paints. Kitą spalvą galima pirkti iš JAV, tačiau ta svetainė į Lietuvą nesiunčia, reikia tarpininko paslaugų.

Iš jų abiejų favorito neturiu, jie man veikia kaip vienas ir tas pats produktas. Lyginant pagrindinius skirtumus, Paint Pot gauna pliusus už geresnę pakuotę ir sudėtį, tačiau Paints didesnis kiekis ir vos mažesnė kaina. Manau abu šie produktai tikrai yra verti vienodo dėmesio, gaila, kad jau taip sudėtinga patapo įsigyti Paints versiją, tačiau galbūt daug kam buvo smalsu jų skirtumai ar sužinoti plačiau apie Paint Pot ir ši apžvalga buvo naudinga :).


Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)