Maybelline Curvitude / Sensational lenktas akių pravedimas - ar jis „veikia“?

by - 13:32


Nors Maybelline vienas iš tų stendų, kuriuos pačius pirmus apžiūriu Droguose ar Eurokos, tačiau jų produkcija dažniau yra mane nuvilianti nei pasiteisinanti. Vis dėl to, su Maybelline eyelaineriais - akių pravedimais turiu gerą patirtį, man patiko gelinis pravedimas, Master Ink Matte lineris atsidūrė tarp praeitų metų mėgstamiausių, o jų Master Precise lineris taip pat buvo vienas iš mano naudojamiausių, tačiau jau beveik uždžiuvo.  Kadangi man reikėjo naujo eyelinerio, o Maybelline tuo tarpu išleido naujovišką, lenkto tipo pravedimą Curvitude (JAV) arba Sensational (Lietuvoje), tiesiog ir iš reikalo ir smalsumo vedama jį nusipirkau, nes dar nemačiau kažko tokio :)


Apie eyelinerį daug neprirašyta, na juk tai pakankamai paprasta priemonė. Teigiama pagrinde tik tai, kad dėl tokios lenktos formulės lineris "apkabina"- prisitaiko prie akies formos, markerio tipo aplikatorius yra lankstus ir smulkus, tad patogu naudoti ir žadamas long-lasting finish, tai, kad išliks ilgai.


Maybelline kompanija įkėlusi tokį pavyzdėlį, kaip juo naudotis, tačiau man asmeniškai visada paprasčiau laikyti eyelinerį šonu, kad aplikatorius gultų sulyg akies voku, o ne tiesiai.


Pravedimo galiukas tikrai plonas ir dar toks paturbintas, tarsi su rutuliuku viduryje jo, nežinau kam taip, bet jokių nepatogumų nesukelia. Dažantis pravedimu virš blakstienų iš tiesų bent man nėra labai kažkokio didelio skirtumo/pokyčių dėl jo išlenkto dizaino, man taip pat patogu dažytis ir su tiesiu pravedimu, tačiau, būtent sunkiausioje vietoje, kur didžioji dalis (tarp jų ir aš) kartais nugrybauja - užlenkime - katės akies - strėlytės daryme, čia jis labai pasitarnauja. Dėl lenktumo tikrai labai patogu prieti prie tos vietos ir padaryti pavedimą dailiau.


Kalbant apie formulę, ji truputuką skystoka, bet lineris tikrai juodas ir brėžiant nepalieka tuščių plotelių, pigmentuotas. Nudžiūna per keliolika sekundžių ir tampa visiškai matinis. Tačiau, didžiausias jo priešas yra drėgmė. Jeigu jūsų akys ašaroja, jeigu dėl kažko verksit, jeigu lyja ar sninga, jeigu jūsų veidą aplaižo šuo ir esat su šiuo eyelineriu tai ragas - jis nuplauks ir išsiterlios. Taip pat yra galimybė, kad jis jums netiks ir jeigu mėgstat trinti akis, net ir po 5 minučių juo užsitepus, kai jis nudžiūna ir imant su pirštu trinti jis nubyra, tačiau šis dalykas vyksta tik man pasidažius akis, bandžiau juo padažyti ranką ir trinti, o jis nepajudėjo iš vietos, tad gal kalta ir kokia mano akių chemija ar oda, bet turėkite tai omeny. Tačiau! Netrinant akių ir neturint sąlyčio su vandeniu ar kita drėgme šis pravedimas išsilaiko puikiai visą dieną.


Na, sudėtis lyg ir žaliuoja, bet užmetus akį geriau matosi 6 vidutinio saugumo ingredientai ir tas raudonuojantis konservantas. Yra keli naudingi ingredientai, bet jie tik pačiame gale. Šiaip dažname akių pravedime pastebiu parabenų, čia jų nėra, tad bent tas šaunu.

Sudėties pradžioje vanduo, propileno glikolis (iš naftos, jautrias akis gali dirginti), plėvelės sudarytojas, tirštikliai, hidrogenizuotas ricinos aliejus, žymusis raudonas konservantas, tirpikliai, SLS forma, citrinos rūgštis, saugūs konservantai, tirpikliai, SLS, hialurono rūgšties, ramunėlių ir erškėčių ekstraktai, dažiklis - beveik gryna anglis.

Aqua, Propylene Glycol, Acrylates / Ethylhexyl Acrylate Copolymer, Laureth-21, Acrylates / Dimethylaminoethyl Methacrylate Copolymer, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Ammonium Acrylates Copolymer, Caprylyl Glycol, Sodium Laureth-12 Sulfate, Citric Acid, C11-15 Pareth-7, Sodium Dehydroacetate, Butylene Glycol, Potassium Sorbate, Sodium Lauryl Sulfate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Hyaluronate, Chamomilla Recutita Extract / Matricaria Flower Extract, Rosa Centifolia Extract / Rosa Centifolia Flower Extract. May Contain: CI 77266 / Black 2.

Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

Apie Curvitude/Sensational pravedimą kiek plačiau galite paskaityti Lietuvos Maybelline tinklalapyje, parduotuvėse čia jis jau tikrai yra ir senokai, tačiau tikslios kainos nežinau. JAV jo pilna kaina 8.99$, aš pirkau su -50% nuolaida. Galioja 6 mėnesius nuo atidarymo.

Jeigu vienu žodžiu reikėtų apibūdinti šį eyelinerį pasakyčiau savotiškas. Manau, kad kosmetikos produktai turėtų taikytis prie mūsų, o ne mes prie jų :) Nors ir patogu juo pasidaryti pravedimą, ypač strėlytę, bet atsižvelgiant į oro sąlygas ar aplinkybes yra rizika, kad jis gali pagadinti ir visą makiažą nuplaukdamas ar išsiterliodamas, tad sakyčiau jis ilgai išliekantis tik tuo atveju jei jam sukuriamos idealios sąlygos.


Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)